[...] do jelit. Podyktowane jest to faktem, że w soku żołądkowym nie występują żadne enzymy dokonujące trawienia węglowodanów(w przeciwieństwie do soku jelitowego, w którym duża ilość enzymów amylolitycznych), jeśli do posiłku spożytego na godzinę przed treningiem dodamy mięso oraz tłuszcz(np. smażonego kurczaka) wtedy cały posiłek będzie tak długo [...]
[...] mięso i tkanki zwierzęce Wygląda prawie jak dieta paleo - coś w tym jest ale o tym kiedyś indziej. Człowiek wydaje się preferować smaki, które w przyrodzie oznaczały wysoka ilość kalorii, białka i tłuszczu czyli jedzenie najbardziej odżywcze. Zauważmy, że w przyrodzie połączenie smaku słodkiego i tłustego praktycznie nie występuje. Dziwnym [...]
[...] zachodzącym podczas trawienia. Białka mleka podczas fermentacji ulegają degradacji do związków o zmniejszonej masie cząsteczkowej, i w wyniku tego powstaje stosunkowo duża ilość łatwo przyswajalnych, niskocząsteczkowych peptydów i wolnych aminokwasów. Towarzyszące temu zmiany w układzie koloidalnym mleka powodują, że w żołądku powstaje luźny [...]
Cel: Dieta redukcyjna z minimalizacja strat miesniowych Dane: wzrost 186 waga 92 biceps 38 i proporcjonalne umiesnienie do tego wymiaru ( bo nie znam reszty wymiarów zreszta patrze raczej na ogolne proporcje) Zalozeniem realnym ( z nuta pesymizmu :) ) jest spadek 5 kilo ( srednio ) na 4 tygodnie Opieram sie na moich wczesniejszych doswiadceniach z [...]
[...] Rezultat eksperymentu był wielkim sukcesem, a przełomem okazało się zastosowanie (obecnie najważniejszego w kulturystyce) makroskładnika – proteiny. Gdy naukowcy określili ilość spożywanych przez Kaia protein, doszli do wniosku, że kulturysta zrobił większe postępy, opierając swoją dietę na wołowinie, niż podczas przyjmowania białek [...]
Kobiety, które jadły boczek, smalec i tłuste sery w ciągu roku schudły 4,7 kg. To co najmniej dwukrotnie więcej niż te, które do minimum ograniczały ilość spożywanego tłuszczu i węglowodanów. Tego dowodzą badania specjalistów z Uniwersytetu Stanforda. Najbardziej zaskakuje, że wszystkie uczestniczki badań miały idealny poziom tzw. dobrego [...]
[...] adipocytach w stężeniu proporcjonalnym do ilości tkanki tłuszczowej. Głównym zadaniem leptyny jest przekazywanie informacji na temat statusu energetycznego w naszym ciele i ilość kalorii aktualnie spożywanych. Dokładniej na sekrecje leptyny wpływają zmiany aktywności sympatycznego układu nerwowego, insuliny i glikokortykoidów w obrębie tkanki [...]
[...] więcej testosteronu, hormonu powodującego wzrost. Niektóre kobiety próbując tę dysproporcję wyrównać, przyjmują sterydy anaboliczne (syntetyczna odmiana testosteronu). Duża ilość tych środków działa jednakże tylko do pewnego punktu. To związane jest z tym, że kobieta posiada niewystarczającą ilość androgennych receptorów, które można by w pełni [...]
[...] papierosów . Należy zaznaczyć, iż na skład produktów mięsnych duże znaczenie ma dieta zwierząt, z których dane produkty pochodzą. Tak więc skład smalcu nie jest stały i ilość kwasów tłuszczowych z rodziny n-6 może ulegać dużej zmianie, niestety niekorzystnej dla nas. W badaniu przeprowadzonym na otyłych szczurach, 2 grupy spożywające dietę [...]
[...] Nawet gdyby pokarm przechodził mimo wszystko przez wątrobę, to jednak silnie by ją obciążał i uszkadzał. W efekcie obniża się jakość krwi, bo otrzymuje ona znaczną ilość toksyn, na skutek czego jest gęściejsza, ma ograniczone możliwości przepływu przez najcieńsze naczynka krwionośne wielu organów, które z tego powodu nie mogą być [...]
[...] x H – 4,67 x A) Dla mężczyzn: (66,47 + 13,75 x MC + 5 x H – 6,75 x A) Gdzie: MC to masa ciała (ta wyliczona powyżej), H to wzrost, A to wiek. Wzór pozwala nam obliczyć ilość energii jaką zużywalibyśmy, gdybyśmy się nie ruszali ani nie myśleli za wiele, czyli gdybyśmy spali 24 godziny na dobę. Ja na przykład zużywałbym około 66,47 +13,75×74 [...]
[...] niż kosztem tłuszczu dołożyć kg mięśnia 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: od sterydów brak 11. POZIOM BF%: 19% Zdaję sobie sprawę, że jest to spora ilość, ale jestem już na redukcji od końca lutego. Wyjściowo miałem 28% przy wadze 87kg, a teraz 19% przy 69kg i mój organizm ma już lekko dość tego. Z tego powodu zależy mi [...]
[...] , i na ten cel postanowił je przeznaczyć. Po ustaleniu diety w dziale odżywianie okazało się iż Jasiowi brakuje w diecie białka (jak wiadomo na redukcji powinniśmy podnieść ilość tego makroskładnika w naszej diecie) , dlatego swoje poszukiwania rozpoczyna od wybrania odpowiedniej odżywki białkowej. Potrzebne były mu 2 rodzaje białka - o [...]
[...] kanapek, nie smażymy). Istnieje możliwość jedynie dodawania do posiłków małej ilości oliwy Extra Vergine - do każdego posiłku dodawane są warzywa w ilości nieograniczonej - ilość mięsa na posiłek: maksymalnie 150g - ilość wędlin na posiłek: maksymalnie 50g - ilość pieczywa na posiłek: maksymalnie 90g (średnio ok. 60g) - ilość ziemniaków na [...]
Z uwagi na to że się trochę nudzę ,przeglądałem moje pierdołki na kompie i natrafiłem na dość ciekawy art,wart przeczytania.Art.pochodzi prawdopodobnie z któregoś wydania czasopisma"Flex" Organizm odkłada tłuszcz z jednego, prostego powodu: kalorie. Ilość spożywanych kalorii nie równa się poziomowi ich aktywności. Wynika to z zasad fizyki: [...]
[...] wolne W jaki sposób wykonujemy kompleksy? -Kompleksy A, 5 ćwiczeń, przerwy między ćwiczeniami 30-90 sekund, 4-6 obwodów całości -Pomiędzy kompleksem A i B, nieograniczona ilość czasu na odpoczynek -Kompleks B 5 ćwiczeń, przerwy między ćwiczeniami 30-90 sekund, 4-6 obwodów całości Ilość dni treningowych: 4 Cel: masa mięśniowa, siła Stopień [...]
[...] to zwiększone wnikanie glukozy i aminokwasów do wnętrza komórek, co prowadzi do przyrostu masy mięśniowej. Poprawa wrażliwości mięsni na insulinę sprawia, że mniejsza ilość tego hormonu wystarcza na wypełnienie jego funkcji metabolicznych. Z kolei mniejsze stężenie insuliny we krwi, to w efekcie zmniejszenie odkładania się tkanki [...]
[...] zawierające związki chromu, innych minerałów oraz witamin. 2.) Kontynuacja utraty wagi to etap trwający od kilku tyg. do kilku mies., w którym pacjent ma ustalić max. ilość węglowodanów, przy której następuje utrata masy ciała przez zwiększenie ich ilości o 5 gram na tydzień. U osób nie osiągających spadku masy ciała w tym etapie (jeżeli [...]
[...] wartość kaloryczna świeżych prawdziwków jest taka sama jak marchwi i tylko czterokrotnie mniejsza niż mięsa wołowego. Grzyby mają więc sporo soli mineralnych, znaczną ilość cukrów i stosunkowo mało tłuszczu. W kolumnie oznaczonej “białka" podano zawartość białek i innych substancji zawierających azot ( w tej grupie mieści się także [...]
Czy nie byłoby wspaniale, gdyby suplement, który przyjmujesz w celu wzmocnienia kości i zębów, pomógł Ci również zmniejszyc wagę ciała lub przynajmniej spowolnic wzrost masy ciała? Oczywiście, że tak. Wraz z upływającymi latami utrzymywanie prawidłowej wagi staje się stopniowo coraz trudniejsze i wymaga coraz większego wysiłku- dlaczego więc nie [...]